Skumringsandagter

I løbet af foråret 2019

Skumringsandagter

I efteråret satte vi et nyt initiativ i søen: Skumringsandagterne. Det gjorde vi, fordi vi gerne ville vise, at en gudstjeneste kan have mange former og udtryk.

Når vi går i kirke, er det forskelligt, hvad vi binder an til. For nogen er det den traditionelle højmesse kl. 10.00, der giver mest mening – dér, hvor rytmen er kontinuerlig og velkendt. Andre finder denne form for gudstjeneste stiv og ja, lad os bare sige det, kedelig.

Og det må aldrig være kedeligt at gå i kirke! Som kirke har vi en forpligtelse til at være kirke dér, hvor vi er. Og vi skal møde menigheden, hvor den er – uden at give køb på, hvad kirken står for, naturligvis.

Det synes jeg, at vi til fulde har opnået til skumringsandagterne, som – i mine øjne – har været en stor succes, hvor vi virkelig har kunnet drage nytte af, at vi nu er ét pastorat.

Det giver nye muligheder for det musikalske, at vores dygtige personale nu kan supplere hinanden. Og efterårets skumringsandagter har for mig at se været et bevis på, hvor dygtige organister og sangere, vi har ansat.

Vi kan være stolte af dem, og jeg håber, at I alle har nydt, hvad de har bidraget med til skumringsandagterne. Og en god succes skal jo naturligvis fortsætte! – og derfor har vi også planlagt skumringsandagter henover foråret. Forårets skumringsandagter bliver som følger:

  • Torsdag d. 14. februar (Valentinsdag) kl. 19.30 i Brudager Kirke: Kærlighed og elskov
  • Tirsdag d. 26. marts kl. 19.30 i Gudbjerg Kirke: En ny begyndelse
  • Fredag d. 19. april (Langfredag) kl. 10.00 i Gudme Kirke: Via Dolorosa – lidelsens vej

Hvis I endnu ikke har været der til en skumringsandagt, synes jeg, at I skal prøve det. Jeg tør næsten garantere for, at det bliver en stor oplevelse!

Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen, sognepræst