Børnekor i Gudme og Hesselager Kirke

Kids of Joy i Gudme Kirke - Junior Gospel i Hesselager Kirke. Siden oktober har omkring 50 børn i alderen 6-13 år været samlet hver mandag til børnekirkekor.

Børnekor i Gudme og Hesselager Kirke

Kids of Joy, som har til huse i Gudme kirke, og Junior Gospel sound, som er tilknyttet Hesselager kirke har i denne sæson haft kraftigt vokseværk. Begge kor mødes fast hver mandag, for henholdsvis at synge sig frem til Julegudstjeneste og Fastelavnsgudstjeneste. Opskriften på de to voksende kor er en masse energi, motivation og ikke mindst anerkendelse af børnene fra korlederens side, samt en fornemmelse af, hvad der rør sig rent musisk i børnene. Derfor er det heller ikke de gamle salmer, der bliver sunget i koret, men sange med en nutidig lyd, som stadigvæk leder til kirkens værdier og tanker. 

Folk kan læne sig tilbage, nyde og blot mærke, hvordan fællessang kan udløse endorfinerne i kroppen. Når børnene møder op i to fyldte kirker ved gudstjenesterne med glade, smilende mennesker, der blot venter spændt på at høre resultatet af alle øve-gangene, kan de ikke andet end lade sig rive med af den gode stemning og give den alt, hvad de har lært.

Det har i den grad været en kæmpe succes at lave to sæsoner af børnekirkekor i Gudme og Hesselager kirke, og korlederen kan med en god fornemmelse i maven nu holde en pause indtil korene igen starter op til efteråret. Den store opbakning til begge kor er et bevis på, at skaber man blot tilbuddene i de små lokalsamfund, bliver der bakket op om ideerne – OG børn der vil synge – de er derude!

Maj-Britt Nikolajsen

Yderligere oplysninger og tilmelding hos lederne:
Maj-Britt tlf. 22 74 72 93.
Arne tlf. 29 71 87 37.